Over mij

Mijn weg naar Strong Healthy Mom..

Ik ben Daisy, al jaren fanatiek in CrossFit en yoga en moeder van Indy (2021). Ik heb zelf tijdens en na mijn zwangerschap ervaren hoe belangrijk en waardevol lichamelijke beweging en een gezonde leefstijl is.

Tot aan mijn uitgerekende datum heb ik 2 – 3 keer in de week getraind (CrossFit). Uiteraard paste ik de trainingen aan op wat mijn lijf aan kon, wat er mogelijk was met die dikke buik en waar ik me goed bij voelde.

Na de bevalling heb ik 6 weken rust gehouden, waarna ik langzaam thuis weer begon met lichte trainingen, om vervolgens ook weer CrossFit lessen te gaan volgen. Bij de betreffende CrossFit box was geen specialistische postpartum kennis aanwezig. Het advies was dus “doe maar wat goed voelt”. Ik ging rond 15 weken na de bevalling naar een bekkenfysiotherapeut omdat ik wilde dat iemand toch even meekeek naar mijn buikspieren. Wat bleek? Ik had een totaal verkeerde (staande) houding en moest aan het juist gebruik van mijn core gaan werken. Ik had geen idee, werk aan de winkel dus! Met de juiste begeleiding van de fysio.

Tijdens mijn zwangerschap heb ik enorm veel geleerd over de zwangerschap (hypnobirthing), bevalling en kraamtijd. Maar hoe het precies zit met de bekkenbodem, buikspieren, de invloed van bepaalde hormonen op spieren en ligamenten etc. na een bevalling had ik niet geleerd. Daardoor realiseerde ik me pas hoe belangrijk het is om na een bevalling op de juiste manier weer te starten met trainen, met een trainer die de juiste kennis in huis heeft. Goede begeleiding voorkomt blijvende klachten.

Daarnaast heeft voeding voor mij een hele grote rol gespeeld in mijn herstel na de bevalling. Het eten van de juiste voeding (in dit geval veel dierlijke producten en rood vlees) heeft ervoor gezorgd dat mijn ijzertekort door flink bloedverlies, na 7 weken weer op peil was. En nog steeds zorgt de juiste voeding ervoor dat mijn energie goed op peil is en ik overdag kan functioneren in tijden van weinig slaap, gebroken nachten en grote veranderingen in mijn leven. Ook heeft het bijgedragen aan het kwijtraken van de zwangerschapskilo’s.

Heb je vragen over trainen tijdens/na de zwangerschap? Of wil je meer weten over het PowerMama programma? Stuur me een mailtje of vul het contactformulier in, dan neem ik contact met je op.

Daisy Althuizen
Eigenaar van Strong Healthy Mom

  • PowerMama Academy – level 1 en 2 (2021-2022)
  • OERsterk – Richard de Leth – niveau 1 (2022)
  • Sivananda Yoga Teacher Training – 200 uur – India (2020)

Enthousiast

Mijn enthousiasme voor trainen wil ik over kunnen brengen op mijn klanten. Na een trainingsafspraak met mij ga je hopelijk weg met een goed gevoel.

Vakkundig

Als gecertificeerd trainer heb ik de juiste kennis in huis en houd ik deze kennis up to date met regelmatige bijscholing.

Betrokken

Naast het trainen is er aandacht voor de persoonlijke veranderingen in het leven van een zwangere vrouw en jonge moeder.

Persoonlijke begeleiding

Naast het geven van small group PowerMama trainingen begeleid ik vrouwen ook 1 op 1 tijdens en na de zwangerschap. Tijdens een persoonlijk traject werken we niet alleen aan lichaamsbeweging, maar ook aan de juiste voeding.

Wil je meer weten over de persoonlijke begeleiding of de andere programma’s? Bekijk dan het aanbod

Vragen of interesse om met me te werken? Neem contact op